maanantai 8. heinäkuuta 2013

Stop Racism

Yksi rotu, ihmisrotu.

 

Mennäämpäs välillä vähän syvällisempiin asioihin:
Minusta rasismi on osittain rasistien vanhempien ja niiden vanhempien syytä, jotka ovat syystä tai toisesta jämähtäneet kivikaudelle, jolloin mustat olivat orjia ja kaikki uusi ja vieras oli pahaa.
(jollain ihmisillä on huonoja kokemuksia tiettyä syntyperää olevia ihmisiä kohtaan, mutta hei ethän sinä kokonaista ämpärillistä mansikoitakaan kippaa roskiin jos siellä sattuu olemaan yksi mätä maksikka)
Ei se väri tai syntyperä määrittele ihmistä.
Hyvä esimerkki huonosta esimerkistä lapsille on esim tämä:
Kaverini kertoi minulle että kun hän oli sedällään kylässä jolla on parivuotinen lapsi, (joka siis osaa sanoa just ja just pari sanaa) hänen setänsä näytti tyytyväisenä mitä hänen poikansa on oppinut.
Tämä setä oli opettanut lapselleen että joka kerta kun se sanoo "Ryssä" pikkupoika laittaa sormet aseennäköiseksi ja sonoo "PUM PUM". 
Tai se että vanhemmat käyttävät lastensa kuullen Neekeri -sanaa kuvaamaan tummaihoisia,  manne -sanaa kuvaamaan mustalaisia  ja hintti -sanaa kuvaamaan homoseksuaaleja.
Järki hoi, älä jätä!
Tottakai pienet ottaa vaikutteita vanhemmistaan, he ovat heidän esikuvansa!
Jos olet ite jämähtäny kivikaudelle niin ÄLÄ TYRKYTÄ sinun vihamielistä ajattelutapaa lapsellesi, joka oppii SINULTA mikä on oikein ja mikä väärin. Miksi kukaan ylipäätään haluaisi opettaa lastaan vihaamaan?

Be a panda | via Facebook
Kuva: weheartit.com

Tästä aiheestahan voisin kirjoittaa vaikka minkä pituisen tekstin, mutta eiköhän tämänki pituisella teksillä kuitenkin tullu jo selväksi miun pointti :)

Don't judge people by their origin.

Shushu

4 kommenttia:

 1. Vaikutat iha super hyber hienolta persoonalta ! Oon sun kans samaa mieltä ja kirjotit tosi aidosti jotenki tän tekstin ! Respect :) ei kiva tuo kaverin setä ku noin tekee, mut toivottovasti se lapsi ku kasvaa ja menee kouluu ni ymmärtää et rasismi on väärin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kaunis kiitos! :)
   Ja toivotaan, mut se on vaa vaikee lähtee enää myöhemmin muuttumaan ko pienenä just oppii että mikä on hyvä ja mikä paha mut en sano etteikö se ois mahollista! :)
   Tuli nimittäin mieleen täs yks tapaus ku törmäsin muutama viikko sitten yhteen erittäin rasistiseen ihmiseen ja se perusteli vihansa venäläisiä kohtaan juurikin sillä että 'minun isovanhemmat on kertonu millasii paskoja ne on ollu sodan aikana ja mitä ne on tehny.' miut suorastaa kävi sääliks sitä ihmistä et se mitä kävi sillo ei kuulu sillekkää, se on ollutta ja mennyttä, tuskin hänkään ees ollu syntyny viel sillo :D

   Poista
  2. No oot kyl sinäänsä aika oikeessa .. mut toivottovasti asiat muuttuu parempaa suuntaa :)
   Mitää ihmettä ?O_O niimpä !! En ymmärrä miks pitää muistella vanhooi aikooi . Se on mennyttä niiku sanoitki !
   Mut eks siel Etelä-Karjalas oo muute paljon Venäläisii ? O_O

   Poista
  3. Joo onhna tääl mut on se täälläkin silti toi kaikkien suvaitseminen aika vaiheessa viel :P
   Mut uskon et täst on suunta enää parempaa päi! :)

   Poista